maandag 29 juni 2009

terug van vakantie

Hoi hoi,

Hier weer een bericht vanuit het warme Mexico.
Onze vakanties met de drie kids is ontzettend goed verlopen. Vanuit Merida zijn we afgezakt naar Campeche en hebben daar een nachtje in een hotel doorgebracht. Campeche is een ontzettend mooi klein stadje waarbij ik direct weer verhuiskriebels kreeg (lekker rustig en goed onderhouden koloniaalse stad). Helaas ligt Campeche zo'n 7-8 uur rijden van Cancun en is dit nog verder dan dat we nu al zitten.
Na Campeche hebben we een lange tocht gehad naar Palenque (in Chiapas) waar we de prachtige ruines hebben bezocht. Tot nu toe zijn dit toch de mooiste ruines die ik ooit gezien heb. Ze liggen in de bergen tussen de jungle in (ontzettend mooi). Op Eefjes verjaardag hebben we nog een rustdag ingelast in Palenque en zijn we vervolgens doorgereden naar een hotel in de buurt van Calakmul. Omdat ik behoorlijke griep had zijn we geen tempels gaan bezoeken in deze omgeving, maar zijn we doorgereden naar Bacalar waar we lekker aan het meer hebben kunnen uitrusten.
Na Bacalar zijn we naar Akumal gegaan en hebben hier 2 dagen in een all-inclusive gezeten (ons even lekker laten verwennen na zo'n trip met drie kleine kids).
Het leuke aan deze vakantie was de hoeveelheid aanspraak die we hadden met drie kleine kindjes. Vaak leken wij wel een toeristische attractie voor de plaatselijke bevolking.
Eefje heeft zich ontzettend vermaakt op de vakantie en vol het elke dag een beleving om weer in een ander hotel te verblijven.
Zondag zijn we weer teruggereden naar Playa en zijn we begonnen met de was te doen. Helaas lijkt er een grote tropische storing boven ons te hangen wat betekent dat de hemel gevuld is met grijze wolken. VAndaag hebben we het verjaardagfeest van Dion en Eefje gehouden bij Los Pinos. Het was een geslaagde middag en Eefje heeft zich prima geamusseerd samen met Kyra (kindje van een ander nederlands stel). Dion heeft zijn frustratie van het afgelopen jaar kunnen uitlaten op de pinata en blijkbaar was er genoeg frustratie aanwezig. Ook het bandje wat we geregeld hadden voor een muziekkale opfrissing viel erg in de smaak bij onse Nederlandse bezoekers (Sander, Sandra, Thijmen en Sylvia en Hakim- deze zijn gisteren aangekomen).

Nou dat was het weer even.
TOedeledokie
Winny

1 opmerking:

Audrey zei

Hoihoi !
Veel plezier deze laatste daagjes samen met SST !
Groetjes, Audrey