zondag 30 november 2008

We hebben een auto en bijna een huis




Hola,




Nou zeg wat een gedoe om hier een auto te kopen.


Van de week zijn we met Erik dus een rondje gaan rijden om een tweedehands auto te vinden. Tweedehands lijkt hier wel een vies woord te zijn. Alles wat rond rijdt is groot, nieuw en voor de mensen hier duur.


Uiteindelijk toch een leuke tweedehands auto gevonden en op aanraden van Erik en Norma hebben we een monteur ingehuurd om de auto na te laten kijken (monteur kosten voor deze check 200 pesos - reken om voor 1 euro krijg je 17 pesos). Nou de monteur was niet te spreken over de auto- hij lekte olie, de accu was kappot en nog verschillende zaken. Nu wist deze monteur dat een vriend van hem zijn auto weg moest doen ivm financiele problemen (wat blijkbaar veel Mexicanen hebben die een te duren, grote bak hebben gekocht). Gisteren de monteur terug gebeld dat we toch ook eens naar de auto van deze vriend wilde kijken. Eerst werd er gezegd dat die vriend geen financiele problemen mee had. Een kwartier later ging de telefoon dat deze vriend toch nog zijn auto wilde verkopen.




Vanochtend zijn we dan om 7.00 ( ja je leest het goed 7.00) naar de auto gaan kijken en anders dan we verwacht hadden hebben we de auto gekocht. Het is hetzelfde model als de Crysler Voyager (dus 7 personen voor als jullie allemaal op vakantie komen). Morgen kunnen we hem gaan afhalen. Vandaag checken Norma en Erik nog even of hij niet gestolen is.




Morgen gaan we nogmaals onderhandelen om de prijs van een huis omlaag te krijgen. We hebben een mooi huis gezien bij het strand van Xcalacoco. Het huis ligt zo'n 800 meter van het strand, waar ze nu nog volop hotels aan het bouwen zijn. Ze stampen hier dus in 3 maanden tijd een hotel uit de grond waar zo'n 100 gasten in kunnen verblijven. In januari zouden deze hotels klaar zijn en dan kunnen we lekker naar het strand lopen.
Het huis heeft drie slaapkamers en voldoende ruimte om 2 mensen bij ons te laten logeren. We hebben maar een klein tuintje achteren. Wel is er een grote gezamelijke plaats waar een zwembad, speeltoestel en een overdekte plaats om samen te komen is.

O even op de vraag van Ralph we zitten nu op zon'n 8 minuten lopen van het strand.

1 opmerking:

Charlot zei

Succes met de onderhandelingen, en yay, bijna een postadres!!
XLot