maandag 14 september 2009

Veerles 1 verjaardag

Wat een leuke dag had moeten worden liep uit op een rampdag.
Gisteren (voor jullie al voorgisteren) is Eefje uit een hangmat gevallen vol met haar kin op een betonnen ondergrond. Ik zag al snel dat het een ritje naar het ziekenhuis was en zo belandden we dus op Veerles verjaardag met z'n vijven (begeleid door een van onze buren)in een privekliniek die gespecialiseerd is in eerste hulp.
De privekliniek is van een kinderarts die direct aanwezig was toen wij aankwamen met Eefje. Nadat hij de wond bekeken had bleek deze te complex te zijn om alleen te hechten. Na zo'n 45 minuten kwam zijn vrouw (die ook kinderarts is, maar gespecialiseerd is in plastic chirurgie) aan. GElukkig kreeg Eefje wel direct iets tegen de pijn, waardoor ze rustiger werd. Tijdens het hechten, wat zo'n uur heeft geduurd hebben ze Eefje onder narcose gebracht. Ze heeft nu 8 hechtingen en de kinderartsen waren er van verzekerd dat het litteken vrij beperkt zou blijven. De wond is onder haar kin, dus mocht het een litteken worden dan zie je dat niet in haar gezicht. We waren ons kapot geschrokken en op zo'n moment is het heel moeilijk om in zo'n ver land te zijn. Norma en Eric zouden we die middag ophalen van het vliegveld, dus onze bevriende kinderarts was niet aanwezig. GElukkig wist ik dat van een van onze buren de broer kinderarts was dus daar ben ik direct naar toe gerend.
Het grote verschil met NL is dat je waarschijnlijk in NL nog zo'n 3 uur op de EHBO had moeten wachten voordat je geholpen werd. Nu werd er een privekliniek speciaal voor ons geopend (gaan alleen open bij spoedgevallen die gemeld worden)en stonden er 2 kinderartsen tot onze beschikking. En de kosten zijn trouwens ook belachelijk laag. Omgerekend waren we zo'n 120 euro kwijt.

Hopelijk gebeurd er de komende weken niks meer en eigenlijk hoop ik dat er nooit meer iets met de kids gebeurd. Ik was trouwens wel heel blij dat ik nog even mijn schoonmoeder aan de lijn kon krijgen. Op een gegeven moment mocht er maar 1 van ons bij EEfje blijven en toen stond ik dus op de gang en hoorde haar huilen. Nou vreselijk zeg. Gelukkig kreeg ik Toos nog te pakken en kon ik even mijn verhaal en onrust kwijt. Nog even en dan hebben we weer iedereen om ons heen als er zo iets naars gebeurd.

Winny

3 opmerkingen:

Charlot zei

meid wat een horror....
wat zul je je vreselijk geveold hebben zeg! Hopelijk alles weer een beetje ok met haar?
Ik ben door alle drukte hier je helemaal vergeten te feliciteren met Veerles verjaardag, sorry sorry.....schaam me een beetje....
Nog een paar weekjes, dan komen jullie terug, heerlijk!!!!!!
Dikke knuffel
Lotte

Unknown zei

hallo jullie,

Sander belde me vanochtend op en vertelde me het verhaal. ( Beiden geschrokken met een knoop in de maag). Wat verschrikkelijk zeg en dat nog zo vlak voor jullie vertrek!! Nu is het echt genoeg geweest!!!! Probeer wel nog maar van jullie verblijf te genieten en dan gelukkig tot heeel snel...
Liefs en dikke knuffel van ons

Familie Groenestijn zei

OW wat zielig! Voor jullie allemaal! Wij zijn ook een keer met Femke naar de eerste hulp geweest voor een snee tussen haar ogen, op een stenen trap gevallen...Ik weet hoe je je voelt! Maar dat Eefje dan ook nog onder narcose moet enz. enz. Niet fijn! Veerle alweer een jaar! Dat gaat snel hè? Gefeliciteerd nog en ik hoop dat jullie je verblijf in de laatste weken veilig doorkomen zodat je een mooie afsluiting hebt van dit avontuur!
Heel veel kussen van de meiden aan de meiden!
Debbie