zondag 8 februari 2009

Het wekelijkse verslag

Nou daar zijn we weer.
De afgelopen week wederom een rustig weekje gehad. Vrijdag middag zijn we nog lekker naar het strand gegaan en 's avonds zijn we met de meiden iets gaan eten op la Quinta (toeristische straat). Gisteren kregen we een stel bestaande uit een Nederlandse man en Mexicaanse vrouw op de bbq. Ze hebben drie kinderen. Eentje van 12, 5 en 2,5 jaar. Ik heb deze mensen leren kennen via wereldwijzer.nl Dit is een site waar veel mensen hun reisverslagen op publiceren. Ook wordt er veel gekletst op de forums waar mensen actief op zijn die geemigreerd zijn. Het was erg gezellig en zo leer je langzaam toch wat mensen hier kennen. Volgende week zaterdag komt mijn spaans lerares met haar gezin bij ons bbq'en.
Komende week start ik met fitness hier. Norma en ik gaan 2 keer per week naar de sportschool. Best nog prijzig 500 pesos per maand voor 2 keer in de week (1 euro is 18 pesos).

Komende week gaan we ook onze rekening van het water en electriciteit betalen. Dit gebeurt niet zoals in Nederland waar je netjes een rekening thuis krijgt, maar hiervoor moet je naar een kantoor gaan waar je met je meternummer en meterstand naar toe moet gaan. O het kantoor voor water en electriciteit zijn gescheiden en liggen dus niet bij elkaar. Als je niet op tijd betaalt krijg je een boete en mag de huiseigenaar je uit het huis zetten. Ook de rekening van de telefoon moet je op deze manier betalen. Wat trouwens wel mogelijk is, is dat je een half jaar vooruit gaat betalen. Dit gaan we ook direct doen want bij die kantoren is het esperar, esperar y esperar (wachten, wachten en nog een wachten).

O ga er vandoor want de accu van de computer is leeg.
Babbel van de week wel weer eens verder

Morgen gaat Dion voor de eerste keer werken op het strand. We maken er een gezellige ochtend Paamul van. dit is een heerlijk rustig strandje waar we goed ontvangt met internet hebben. Kunnen Eefje en ik lekker in het zand spelen, veerle lekker slapen in het kampingbed en Dion maar werken.

1 opmerking:

Charlot zei

klinkt hartstikke lekker daar bij jullie....
wij moeten nog maar even wachten met de bbq, is een beetje te koud =)
gaat goed hier, druk met de sollicitaties, en Evi staat. Wat is ze dan ineens groot.....
Dikke kus!!!!