zondag 1 februari 2009


Niet zo structureel meer als in het begin, aangezien het mij niet zo interessant lijkt om elke dag te lezen wat we gegeten hebben en dat we gewerkt of gepoetst hebben. Ik zal wel gaan proberen jullie wekelijks op de hoogte te houden.
Nou afgelopen week een rustig weekje gehad. Maandag was het heerlijk weer en ben ik 's middags met Eefje gaan zwemmen. Dion heeft die dag weer in zijn elite kantoortje, onder de palapas zitten werken (es una vida dura).
Dinsdag werd er aan de deur geklopt door een oud vrouwtje die ons vroeg of ze bij ons mocht komen poetsen. Eigenlijk hebben we helemaal geen schoonmaakster nodig, maar dit leek ons iemand die het geld goed kon gebruiken. Aangezien het geld hier voor ons ook niet aan de bomen groeit hebben we haar gezegd dat ze een keer in de twee weken voor 4 uur kan komen. Het aparte aan dit vrouwtje (wij schatten zo rond de 60 jaar, maar de mensen die een zwaar leven hier hebben zien er veeeeeel ouder uit)is dat zij niet zo goed Spaans spreek en dus een van de Maya populatie is. Afgelopen vrijdag zou ze om 8 uur beginnen, maar om 9.30 ging pas de bel en stond ze voor de deur. Wat bleek had dat arme mensen helemaal vanuit Playa del Carmen naar ons gelopen (ze had daar 1,5 uur over gedaan). Het is wel raar om zo iemand in je huis te hebben. Vooral omdat ze zo oud oogt vinden we het allebei best sneu voor haar. Van de andere kant kan ze zo wel een centje verdienen en zal ze best blij met ons zijn. We betalen haar trouwens wel meer dan wat de gemiddelde muchata hier krijgt (dat is zo'n 200 pesos per 5 uur, wij betalen 200 pesos voor 4 uur).

Inmiddels hebben we ook een muskietendeur en kunnen we 's avonds en overdag de deur lekker open laten staan (Veerle had van de week ook haar eerste 2 muggenbulten).
De Spaanse les was deze week niet zoveel omdat mijn maestra haar zoontje had meegenomen. Dit zoontje zit in dezelfde groep als Eefje op het kinderdagverblijf, dus leek ons het wel leuk als ze wat met elkaar konden spelen. Nou Iker (zo heet hij) vond er dus niks aan bij ons en bleef maar rond mi maestra hangen. Uiteindelijk stelde ik voor om met de twee kleintjes naar het speeltuintje te gaan en dat ik via een conversatie ook vanalles leerde.

Gisteren ben ik trouwens de eerste keer boos geworden op een Mexicaan. We waren bij Soriana (dat is zo'n grote supermarkt), maar hadden een karretje van City Club(andere Supermarkt). Nu bleek bij de kassa dat het karretje van City Club niet door de rij pastte en dat we via de ingang met de gekochten artikelen naar buiten moesten. Nu moesten we toch van die torpe bewaker alle gekochte artikelen in een Soriana karretje doen om vervolgens gewoon verder te mogen lopen. We moesten dus niet met het Soriana karretje door de kassa rij, maar mochten gewoon verder lopen (het sloeg werkelijk nergens op).

Vandaag zijn we op het verjaardagsfeestje van Kyra geweest (dochtertje van een Nederlands stel dat hier al 4 jaar woont- leren kennen via Norma en Eric). Hier heeft Eefje de eerste keer tegen een pinata mogen slaan (zie foto).

O afgelopen vrijdag was julio Iglesias hier in Playa. Na zo'n dik uur wachten (meneer was veels te laat) bleek dat het geluid drie keer niks was. Er waren veel te weinig boxen om maar iets te horen.

He maar ik ga er eens vandoor. Ik heb nog genoeg te vertellen, maar vamos a dormir por que estamos muy cansado.

Hastalapasta. Ik zal proberen morgen nog verder te babbelen.

Geen opmerkingen: