maandag 26 januari 2009

Hier een geslaagd weekend gehad.
Afgelopen zaterdag is Robert (van Eric en Norma) gedoopt. Hij werd om 12.30 gedoopt
in een kerkje op de quinta (5de straat en heel toeristisch). Voor Nederlandse begrippen waren we erg laat, maar voor Mexicaanse begrippen viel het nog wel mee.
De dienst duurde maar 20 minuten en was dus lekker snel voorbij.
Daarna hadden we het feestje bij Mamitas Beachclub. Hier hadden Eric en Norma een deel van afgehuurd (met een zwembad erbij). Het gezelschap werd muzikaal geamuseerd door 4 heren op gitaar die typische Mexicaanse muziek lieten horen. We kregen in eerste instantie frieten met jalapenos hapjes en kaashapjes (eefje kreeg een bord frieten met een hotdog). Om eerlijk te zijn dacht ik zelf dat dat het eten was, maar daarna kregen we dus nog een gegrild stuk kipfile met groenten en als toetje een chocolade taart.
Het was een erg erg geslaagde dag. De twee meiden hebben het ook heel goed gedaan. Eefje had een speelkameraadje waar ze zich de hele dag mee geamuseerd heeft. Het zwembad was natuurlijk ook heel aantrekkelijk en gelukkig had ik aan een zwempak gedacht. Veerle heeft de hele dag in haar maxi-cosi rond zitten kijken en heeft zo nu en dan een dutje gedaan.

Gisteren zijn we met onze buurman en de broer van Eric naar Paamul geweest (voor de trouwe lezers, dit was de plek waar ik mijn teen brak). We zijn rond 10 uur vertrokken en waren pas om 18 uur weer thuis. In Paamul hadden we de gelegenheid om de hele dag onder een palapas te zitten wat het natuurlijk, met het risico op verbranding, iets makkelijker maakt. Eefje heeft zich de hele dag geamuseerd met haar schepje en emmertje en Veerle heeft wederom lekker rond gekeken en liggen slapen. Rond 15.00 zijn we nog iets gaan eten bij het restaurant dat op het strand bij Paamul ligt en die ik tot nu toe gekwalificeerd heb als beste restaurant waar we tot nu toe gegeten hebben.
Verder gaat eigenlijk alles hier zijn gangetje. Het echte goede weer is weer terug gekomen, dus we genieten weer volop van de zon.

Het gene waar ik me echter wel iets meer druk over ben gaan maken is het orkaanseizoen dat gaat komen. Tot nu toe leek het mij eigenlijk wel spannend, maar na een babbel met een Nederlandse die al 4 jaar hier in Playa woont heb ik die gedachte toch bijgesteld. Zij was hier tijdens 4 orkanen, waarvan Wilma maar liefst 72 uur geduurd heeft. Dit betekende dat zij 6 dagen binnen moest zitten (1 dag voor de orkaan en 2 na de orkaan) met dicht getimmerde ramen, geen electriciteit en geen water. Het geluid wat je hoort tijdens zo'n orkaan blijkt echt heel eng te zijn. Je hoort alleen maar slagen en een grote golf van lawaai en jij zit binnen bij je kaarslichtje te wachten op het sein dat het voorbij is. Zo'n orkaan wordt wel heel goed aangegeven. Het blijkt dat je een paar dagen hebt om jezelf in veiligheid te brengen. Ze rijden op alle wegen met kleuren kaarten die aangeven hoe zwaar de orkaan gaat zijn (rood is de ergste fase). Ook vliegen er langs de kustlijn vliegtuigen met de kleuraanduiding van de zwaarte van de orkaan.
We hebben wel al besloten om in ieder geval meer water en kaarsen in voorraad te halen. Als er een orkaan nadert blijken dit de producten te zijn die het snelste zijn uitverkocht.

Nou dit is het wel weer zo'n beetje.

2 opmerkingen:

Dana en Sascha zei

Haai shatties,
Alles goed daar?
Ik lees dat jullie je goed kunnen wennen daar in tortilla-land. Sorry dat we niet eerder gereageerd hebben, maar we proberen zovaak mogelijk jullie blog te lezen. >Het schijnt nl dat als je ouder bent minder tijd hebt enzo... ahum?!<
Hierzo gaat wel gelukkig alles z'n gangetje. Alleen jammer dat Juuls last heeft van eczeem. Veel zalfjes en toestanden enzo. Veerle helemaal gezond hoop van wel. Btw we wachten nog op de 1e echte doorslaap-avond, echt shitty! op Juuls d'r hyves staan trouwens foto's.
En Eefje,op school/opvang,?habla espaƱol?
Jullie zullen waarschijnlijk nog van haar het meeste leren.
Nou, ik moet weer eens verder (de melk-factory gaat weer open!)
Dikke smakkerds van dana, sas en juuls.

Charlot zei

haai
je bent gefototagged........uitleg op mijn blog...
groetjes..