vrijdag 2 januari 2009

Niet zoveel nieuws vandaag.
Vanochtend zijn we onze wekelijkse inkopen gaan doen. We proberen om een keer in de week naar de winkel te gaan. Het kost echt elke keer ontzettend veel tijd om naar zo'n super megawinkel te gaan. Toen we de auto parkeerde vroeg de kartonlegger annex winkelwagenterugbrenger of hij onze auto mocht wassen. Mensen bedenken hier vanalles om een centje te verdienen. Zo wordt er dus een stuk karton onder je voorruit gelegd, zodat je auto niet ontzettend heet wordt (natuurlijk willen ze hier een kleine vergoeding voor als je terug komt van het winkelen). In eerste instantie hadden we zoiets van "dat hoeft niet", maar bij nader inzien vinden wij het erg leuk dat mensen iets willen doen om een centje te verdienen. We maakte met de jongen een prijs afspraak van 30 pesos en hij ging driftig aanslag om de auto te poetsen. Toen wij zo'n 3 kwartier later de winkel uitkwamen stond daar een stralende auto en de jongen was nog steeds bezig. Super blij met onze glimmende auto hebben we hem een fooi van 10 pesos gegeven. Omgerekend hebben we voor zo'n 2,50 (inclusief fooi) onze auto laten wassen. Die jongen was trouwens hartstikke blij (hij blij en wij blij, wat wil je nog meer).

Vanmiddag ben ik nog gaan zwemmen met Eefje. Een Mexicaanse opa was helemaal weg van Eefje en heeft dan ook zeker een half uur "ik kom je pakken (op het mexicaans)" gespeeld. Hij vroeg toen we weggingen of we morgen ook weer kwamen. De Mexicanen vinden Eefje een "bonita ninja". Het Mexicaanse volk is erg aardig. De opa van vanmiddag heeft constant tegen me aan gepraat. De helft verstond en begreep ik er niet van, maar ik vond het erg gezellig met deze meneer.

Tot morgen
o vandaag lasagna gemaakt, maar die was niet te eten. We hebben nog geen lasagnasaus gevonden (wel de bladeren), dus ik dacht zelf wel iets te kunnen fabriceren (dus niet!!)

Morgen met de meisje naar doctora Norma. Veerle krijgt de vaccinaties volgens het rijksvaccinatie programma van Nederland + een vaccinatie tegen het Rotavirus. In NL vaccineren ze hier niet voor, maar ik weet dat Belgie dat wel doet. Eefje krijgt een vaccinatie tegen de waterpokken (wordt hier standaard een prik voor gegeven). Norma verzekerde mij dat het echt verstandig was om Eefje hier tegen te vaccineren.

1 opmerking:

Anoniem zei

Haai haai lieve Van Erpjes,
De allerbeste wensen voor 2009 van Aaron, Martine en Lennard! Wij hebben Oud&Nieuw in de Ardennen gevierd, da's ook buitenland zullen we maar zeggen :-) En vandaag de verjaardag van onze oma, die is 100 geworden (echt waar). Leuk om jullie te volgen op deze blog, en veel plezier daar maar weer! Groetjes,
A, M & L