donderdag 1 januari 2009

Gelukkig 2009



Hallo allemaal,
Wij zijn de jaarwisseling goed doorgekomen.
Rond 17.00 (mexicaanse tijd) hebben we met Sander & Sandra en Martijn & Femke de Nederlandse jaarwisseling via Skype afgeteld. Was wel erg bijzonder. Dion heeft zich er ook maar een fles Corona bij gepakt om op de jaarwisseling te toosten.
Rond 19.00 hadden we afgesproken bij Norma en Eric. Als echte Mexicanen zijn we rond 18.30 nog even naar de winkel gereden om een kleinigheidje te kopen. Wat was het druk in die winkel zeg. Norma en Eric vertelden ons later dat de Mexicanen echt alles op het laatste moment doen (dat was wel te merken).
Norma had traditioneel Mexicaans gekookt. Vooraf kregen we stokbrood met een chocolade mole en op een ander stukje stokbrood bakalaw (vis). Als hoofdgerecht was er kalkoen (heel speciaal gemarineerd met allemaal fruit erboven op) en een salade (lekker fris met allerlei fruit). Als nagerecht was er een chocoladetaart. Traditioneel hebben we een springbokje gedronken (Eric hebben we zo'n 8 jaar geleden ontmoet tijdens een reis door Afrika. Hier hebben we de cocktail springbok leren kennen - ammarula met creme de mint). Om 23.45 zijn we in de auto gesprongen om om 24.00 de jaarwisseling in de auto mee te maken. Dit was niet zo de bedoeling, maar wederom als echte Mexicanen waren we te laat vertrokken om om 24.00 op la quinta te zijn. Op la Quinta (dit is een straat waar heel veel bars en restaurants liggen) was het een groot feest. Het was echt ontzettend druk en de muziek stond flink hard. We hebben een tijdje staan dansen en zijn toen met de kleintjes weer richting huis gegaan. Rond 2.00 lagen we in bed. Eefje werd vanochtend pas om 10.20 wakker. Helaas wilde de kleine telg (Veerle) niet langer dan tot 7.00 slapen en was toen klaar wakker.

Vandaag hebben we de traditionele nieuwjaarsduik gedaan. In Nederland dacht ik altijd "ze doen maar, ik ga niet met -2 het water inspringen", maar hier zijn de temperaturen toch wat aangenamer.
Het was trouwens ontzettend druk op het strand. 1ste januari is een nationale feestdag en heeft iedereen vrij. Het strand was dan ook vol met Mexicaanse gezinnen die met koelbox volgeladen met Sol lagen te genieten van de zon.

Nou iedereen een gelukkig 2009
en hastalapasta

3 opmerkingen:

Mercedes handelaar zei

He hallo mexicaantjes,

Vanuit Kessel voor jullie de allerbeste wensen voor 2009.
En dat al jullie dromen dit jaar uit mogen komen in het verre Mexico.
Tof dat we weer jullie verrichtingen kunnen volgen.

Heel veel liefs,

Yvette, Herman en Shira

Charlot zei

he hai....
nog natuurlijk de beste wensen
Ik vind het te gek dat dat Skype gebeuren werkt, zo was je ineens weer een klein beetje dichterbij (ik mis je...)
Liefs en tot skypes
Kus Lot

Sammy zei

Hallo Afrikaantjes in Mexico,

Bij deze allerbeste wensen voor een gelukkig Mexicaans leventje in goede gezondheid !

Inge & Sammy