dinsdag 30 december 2008

Weer online

Hallo hier zijn we weer (nou eigenlijk ik, want Dion schrijft niet echt op deze blog)
Sinds vandaag hebben we internet in ons huis. Dat was nog een heel gedoe zeg. Eerst hadden we zo'n online modem (deze werkt via de telefoonmasten, blijkbaar biedt KPN in NL ook al zo'n modem aan) van Telcel (de eigenaar is de rijkste man van de wereld). We zijn 3 keer naar telcel moeten gaan voordat we eindelijk het modem hadden. Als ik het over 3 keer hebben dan gaat het over zo'n 5 uur. Toen we eindelijk het modem hadden bleek deze van geen ene kant te werken. We behaalden snelheden van 0.04 kb/s en dit zelfs als gemiddelde. TErug met die rotzooi. Omdat wij nog geen verblijfsvergunning hebben (wel een toeristenvisum, maar geen verblijfsvergunning) mogen wij geen contracten aangaan met Telcel. Het contract werd op naam van Norma gezet en deze moest om het contract te annuleren een klachtenbrief opstellen. Wat een gedoe om een modem waarvan ze zelf al zeggen dat hij inderdaad niet werkt.
Een andere aanbieder van zo'n draadloos modem is Usacell. Afgelopen zaterdag mochten we het modem een weekend op proef hebben en gelukkig dit ding deed het wel. VAndaag met Norma naar Usacell en modem direct meegekregen (bij Telcel moest Norma eerst de aanvraag doen, daarna werd gecontroleerd of alles klopte wat ze had ingevuld- duurde zo'n 3 dagen- toen mocht ze het eindelijk komen ophalen). Thuis gekomen met de modem van Usacell zijn we driftig aan de slag gegaan met internet. Op skype hadden we direct contact met Sander en Sandra, maar na zo'n 5 minuten bleek het modem zichzelf te hebben opgeblazen. Hij was hartstikke heet en blijkbaar doorgefikt. Terug naar Usacell en gelukkig hadden deze in een ander filiaal nog zo'n modem liggen (zonder teveel poespas meegekregen). Nu ben ik zo'n 15 minuten al actief op internet dus er is hoop.

De verhuizing is prima verlopen. De meiden hebben zich snel gewend aan hun nieuwe kamer en Veerle slaapt zelfs nu van 10 tot 7 uur 's ochtends. De zaterdag dat we verhuisden hebben we direct de kerstboom opgezet om ook in de kerstsfeer te komen. In de echte kerststemming zijn we niet gekomen, doordat het hier zo'n 32 graden is en onze familie erg ver weg zit. Kerstavond zijn Eric en Norma gekomen en hebben we lekker uitgebreid gegeten. Vooraf hadden we een cactusblad met panelacheese (echte ingredienten van hier), het hoofdgerecht was een gevuld vleesrolletje (gevuld met oa wortel, aubergine, paprika) en een gevulde aubergine (gevuld met champignonen en chilli saus), het nagerecht was chocolade ijs met een vrucht die hier alleen in de winter groeit. Ja je leest het goed. Hier blijkt het nu dus winter te zijn. Ik ben benieuwd welke temperaturen we nog te trotseren krijgen.

We proberen met z'n vieren zo'n 2 keer per week naar het strand te gaan. Op het strand is het toch echt genieten van onze beslissing om hier een aantal jaren te gaan vertoeven. Eefje vindt het geweldig!!! Afgelopen zondag hadden we het idee om het strand eens te gaan verkennen. We zijn met de auto Noordwaarts gaan rijden om te proberen daar een weg in te slaan naar het strand. Na zo'n 50 minuten rijden hadden we nog steeds geen weg gevonden die publiek toegangelijk was. We waren wel al zo'n 3 keer heen en weer gestuurd, maar een mooi strand waar we mochten komen -NO-. Uiteindelijk mochten we bij playa paraiso wel het strand op. Nou we hadden beter naar het strand bij Xcalacoco kunnen gaan (dit ligt 800 meter van ons huis). Op dit strand lagen alleen maar rotsen en het was niet mogelijk om de zee in te gaan. Dion en ik behoorlijk aan het balen (lekker snauwen naar elkaar en uiteindelijk toch moeten lachen met de situatie). Eefje vond het allemaal niet zo'n probleem. "Er was toch zand, waar maakten wij ons druk om??"

We hebben vandaag ook een kinderdagverblijf gevonden voor Eefje. We vinden het belangrijk dat Eefje toch onder kindjes blijft komen en brengen haar vanaf volgende week dinsdag 2 ochtenden in de week naar de kinderopvang. Deze opvang is eigendom van een basisschool lerares. Dit was heel duidelijk te merken (duidelijke structuur, hygienisch, professioneel).
We zijn in het totaal naar 4 kinderdagverblijven gaan kijken en deze was de enige die professioneel was. De andere waren volgens mij vooral gericht op het makkelijk geld verdienen.

Nou hou het hier even bij

Hasta luego

DWEV

1 opmerking:

Charlot zei

haaai!!!!
heb je gemist, elke dag kijk ik toch wel uit naar een update van jullie...
jammer van maandag, ik zat achter skype (ik snap er geen fluit van, mijn mic doet het niet goed ofzo, maar ik kan wel chatten natuurlijk (misschien moet je ook ff een msn account aanmaken :)...
Hier zijn gangetje, kerst was prachtig, ben nu lekker vrij voor oud & nieuw, we gaan lekker saampje gourmetten en terug denken aan vorig jaar toen we bij jullie zaten....
Op mijn blog nieuwe updates over de kindjes...
Oh, en heeeeel erg bedankt voor de kerstchocola! Vond het te gek om post van jullie te krijgen! Laat ff weten wat jullie adres is....
Dikke knuf, alvast een hele fijne jaarwisseling, en een super 2009! Hoplelijk zien we elkaar ergens in komend jaar...
XLOt