dinsdag 9 december 2008

Vandaag naar de bank geweest om de kosten voor de aanvraag van ons visum te betalen. Norma had ons op het ergste voorbereid, aangezien een bankbezoek vaak ook zo'n 2 uur in beslag neemt. Gelukkig zat het weer ons vandaag mee (het regende pijpenstelen) en was het niet druk op de bank. De banken zijn trouwens vergelijkbaar als wat we gewend waren in Nederland. Er zijn zo'n 7 balies (je moet een nummertje trekken en een automatisch systeem geeft aan wanneer je aan de beurt bent en bij welke balie je moet komen).

Vandaag het huis officieel gekregen. We hadden om 4 uur een afspraak bij de notaris. De huur hebben we al een half jaar vooruit betaald (blijkbaar vinden ze dat hier fijn). O, dat half jaar vooruit betalen leverde wel op dat we met een enorme zak geld naar de notaris gingen (162 briefjes). Nu moeten we nog naar de rechtbank (waarom no lo se, weten het niet. Maar Eric en Norma weten dat het gebruikelijk is om het contract ook nog op de rechtbank te laten legaliseren).
Na het tekenen zijn we nog even bij het huis langs gegaan. Ze waren bezig met het plaatsen van de muskietenramen en de keuken was helemaal klaar. Morgen komen ze nog de airco aansluiten en daarna zouden de werklui echt klaar zijn. Donderdag komen onze meubels en gaan we de lampen en gordijnen ophangen. We mogen wel pas 15 december in het huis gaan slapen, aangezien het contract vanaf die datum ingaat. De eigenaren wilde ons tegenmoet komen om ons eerder te laten klussen in het huis, zodat we nog even gebruik kunnen maken van de ondersteuning van papa en mama van Erp.

Wat we vandaag allemaal gekocht hebben: 2 hele mooie bedhemels (ene voor Eefje en ene voor ons). Mexicaanse lamp (keramiek), 2 rieten lampen, spiegel voor wc, toiletrolhouder, Mexicaanse lamp (keramiek voor buiten), 2 kastjes voor het speelgoed van Veerle en Eefje, Tafeltje met 2 stoeltjes voor Eefje en straks voor Veerle, gordijnen voor Veerles en Eefjes kamer, lakenset voor Eefjes bed, lampje van tinkelbel voor Eefjes kamer.

O vandaag ook naar een kinderdagverblijf gaan kijken waar we EEfje per 1 januari twee ochtenden naar toe willen brengen. Helaas viel ons dit toch wel zwaar tegen. De bedden waren goor, de WC was goor en het badkamertje + speelgoed was goor. Als we een beetje gesetteld zijn gaan we toch eens een rondje Playa maken om een beter kinderdagverblijf te vinden. Zo, niet dan blijft Eefje lekker thuis en speelt ze wel met de kindjes in el barrio.

2 opmerkingen:

Charlot zei

Yay, een huis!!!!!!
Adres please???

Wat een vies idee om haar tussen viezigheid te laten spelen en slapen....
Zou ik ook geloof ik no way aan moeten denken.
Ik hoop dat je snel internet hebt, misschien kun je naast Skype ook een msn adres aanmaken?
Wat heerlijk om weer wat meubeltes voor jullie zelf te kopen, lekker een thuis creeren is denk ik niet zo verkeerd, toch?
Vanavond lekker uit eten met team en jongeren, kids hebben er heel veel zin in.
Dikke kus!

Ralph zei

Gefeliciteerd man...gaaf een huis.
Hoera...
jammer dat het kinderverblijf wat minder was...wie weet vind je wat beters...

MSN is idd wel een idee...
ik woon achter mn pc ;-)