dinsdag 16 december 2008

sleutel nieuwe huis

Nou vandaag dan de dag dat we de sleutel van het huis zouden krijgen. Vanochtend waren we rond 10 uur bij het huis. Helaas was de meneer (Louis) die onze sleutel heeft een ochtend naar Cancun. Hij zou 's middags terug zijn. Na enige navraag zijn we achter het huisnummer van Louis gekomen en zijn daar even gaan aanbellen. Gelukkig bleek de moeder van Louis daar te zijn en zij heeft ons de sleutel overhandigd. Eenmaal in het huis bleek dat we nog steeds geen water hadden ( het is een nieuw bouw huis, dat afgelopen zaterdag pas is opgeleverd). Ook de oven in de keuken stond opeens niet meer op zijn plaats, maar midden in de keuken. Dion heeft de aannemer nog kunnen aanmoedigen om ons te voorzien van water. Dat is na 2 keer vragen gelukkig gelukt. Ook de afvoeren in de gootstenen van de keuken waren aangesloten, dus alles bij alles zijn we op de goede weg. Waarschijnlijk verhuizen we zaterdag pas naar het nieuwe huis. Zaterdag gaan we ook onze spullen ophalen bij de Zwitser waarvan we een groot gedeelte van de inboedel hebben gekocht.
Morgen gaan we verder met klussen. Er moeten nog een aantal lampen worden aangesloten. De klamboe bij Veerle moet nog worden opgehangen en hier en daar wat wandversiering.
O morgen kunnen we ook beginnen met het poetsen, want we hebben water.

Zojuist hebben we inkopen gedaan voor 3 dagen. Om een beetje een indicatie te geven van de kosten. We waren voor eten voor 3 dagen, fleswijn, flesje la Trappe (uit Tilburg), een gordijn, 6 placemats, 2 pakken luiers (40 stuks) zo'n 65 euro kwijt. Dus het is niet echt goedkoop hier. Wat wel goedkoop is zijn de broodjes hier. Voor broodjes betaal je 1 peso (dus ongeveer 5,7 cent). Bananen kosten ook niks. Voor de luiers betaal je 85 pesos voor een pak met 40 luiers (dat is zo'n 5 euro). Voor 3 kleine stukjes vis betaal je 34 pesos (2 euro).

De benzine kost 30 euro voor 70 liter, maar we rijden wel 1 op 6 (hihi)
De belasting voor een heel jaar autorijden kost 600 pesos (36 euro)
De verzekering voor de auto kost voor het hele jaar 2200 pesos (132 euro)

Voor de rest gaat alles hier heel langzaam. Vandaag kwamen we erachter dat we geen warm water meer hadden. Daarna bleek ook het gas van het fornuis niet meer te werken. Wat bleek de gasfles van het huis was op. We hebben de beheerder gebeld en deze heeft een noodflesje aan gesloten. Om hier je gasfles gevuld te krijgen moet je goed opletten of er een wagen met gas komt langs gereden. Vullen op afspraak hebben ze nog nooit van gehoord of wel van gehoord, maar het werkt gewoon niet. Voor de beheerder van het huis is het een heel gedoe om die flessen gevuld te krijgen, aangezien hij niet in de wijk van het huis woont. Als het ons niet lukt om voor zondag zo'n wagen aan te klampen dan moet hij volgende week in deze wijk gaan rondrijden om zo'n wagen tegen te komen. Wat een gedoe zeg!!!
Het betekende voor ons dus geen prutje op het gas vandaag. We zijn pizza gaan halen. Ook hier verwonderde wij ons weer over de snelheid. Ze staan daar werkelijk met 4 man uit hun neus te vreten en er gebeurt maar niks. Wat blijkt eerst moet iemand in de kassa de pizza aan slaan en vervolgens pakt er een het briefje en dan wordt de pizza pas ingepakt. Daarna moet je naar de andere kant van de toonbank lopen en daar wordt je de pizza overhandigd. Moeilijk uit te leggen, maar ze werken hier zo inefficiƫnt.

1 opmerking:

ivo zei

dag lieve mensen,
wat heb ik plezier gehad in het lezen en herlezen van jullie verhalen. wat een spannende tijd. nu begint het echte leven. integreren, assimileren, taal leren, baan zoeken en alles. geluk dat het tempo daar laag ligt. ik proefde wat ontstemming in de laatste post-en. de mineur is duidelijk, maar uit ieder instrument weg te stemmen. het vergt echter tijd. ik wens jullie alle, alle goeds toe. the whole enchilada of goodness in the world. hasta la pasta, en met de wijze woorden van Seneca besluitend groet ik jullie van harte.... veel suc-6, dikke xxx Ivo

"Niemand komt mij ongelukkiger voor dan de man, wie nooit een ongeluk is overkomen. Hij is niet in de gelegenheid geweest zijn krachten te beproeven; de goden hebben een veroordelend vonnis over hem uitgesproken. Hij is hun onwaardig voorgekomen om de fortuin te overwinnen."