maandag 8 december 2008

de emigratiedienst

Nou vanochtend dus om 8.45 in de rij gaan staan bij de emigratiedienst. Norma was alvast voor ons in de rij gaan staan, dus het ging best snel. We zijn nog niet verder gekomen als de balie die ons alle formulieren geeft die ingevuld moeten worden en een hele waslijst met documenten die we nodig hebben.
Na zo'n 3 uurtjes heen en weer lopen met wat er precies bedoeld wordt op het formulier zijn we naar huis gegaan. Naast de emigratiedienst had iemand een winkeltje waar je foto's voor de emigratie kan laten maken en deze beste meneer is de vader van een patiente van Norma (Norma is kinderarts in Playa). Deze meneer stelde voor om onze gehele emigratiedocumentie voor 2700 pesos ( 1 euro= 17 pesos) klaar te maken. Nou wij niet gek doen dus. Dat scheelt weer een hele hoop werk. We moeten zelf nog de overeenkomst van Dion met zijn opdrachtgever en afschriften van onze bank laten vertalen naar het spaans, maar verder hoeven we helemaal niks te doen.
Dat viel dus eigenlijk allemaal wel mee.
O, ja leuk detail. We krijgen waarschijnlijk een verblijfsvergunning als rentenieren. Hi, hi 30 jaar en dan al kunnen leven als rentenier.

Vandaag ook opzoek gegaan naar mogelijkheden voor internet. Ook dit viel weer mee. In het huis waar we gaan wonen ligt geen kabel (geen telefoon-geen internet). Nu hebben ze hier al de mogelijkheid om via telefoonmasten wireless internet te gebruiken. Kost zo'n 25 euries per maand.

Dadelijk gaan Dion en ik met z'n tweeen uiteten. Nog even profiteren van de babysitters (opa en oma Trein). O de eerste bezoekers zijn mijn ouders. Die komen 13 maart (jippie)

2 opmerkingen:

Charlot zei

Super al die mensen die jullie helpen. Das echt karma, ik weet het zeker!
Hoop dat jullie genoten hebben van het uit eten....
Hier weer een druilerige dag, ben wel een beetje jaloers op jullie mooie weer (en over het rentenieren wil ik het dan nog niet eens hebben haha)
Kus

Ralph zei

Te gek dat het zo goed loopt...super dat iemand al die documentatie zooi kan regelen..
Jullie komen de juiste mensen op het pad tegen...

heelrijk even uit eten met zn 2-en..

Super dat je ouders al in maart komen..

Liefs Ralph