donderdag 11 december 2008

meubels gekregen







Vandaag de grote meubels gekregen. Lachen hoor, je merkt toch echt dat je in een totaal ander land als Nederland zit. Vanochtend zijn we rond 10 uur naar onze eerste meubelverkoper gereden. Deze zou namelijk met een verhuis busje achter ons aanrijden. Toen we daar kwamen bleken onze meubels nog niet geverfd te zijn (hihihi, maar niet altijd hihihi). We hebben met de meneer afgesproken dat we rond 13.00 terug zouden komen om een nieuwe poging te ondernemen.



Voordat we naar deze meubelboer gingen zijn we nog gordijnenrailsen gaan halen bij de houthandel (dit ging prima).



'S ochtends stond nog een bezoek aan de belastingdienst op het programma en gelukkig ging dit toch ook vrij snel. We hebben nu wel geleerd dat als je iets geregeld moet krijgen bij de overheid je het beste je tijd kunt verdelen (Dion op wacht bij de belastingdienst en ik ben naar de pin automaat gereden. Eigenlijk vrij Hollands- niet manana- manana. O nu hebben we ook een echt kenteken op onze auto. Tot nu toe reden we met twee blaadjes op onze voorruit met een goedkeuring om met deze ingevoerde auto (uit Ohio) rond te rijden.






In het huis hadden ze flinke gaten in de muren geslagen omdat ze vergeten waren de ontluchting van de airco te plaatsen. We zijn benieuwd of dit nog geverfd gaat worden.






Dion is samen met papa van Erp in het huis gebleven en ze hebben overal de gordijnenrailsen opgehangen. Op de WC hebben ze de spiegel, lamp en closetrolhouder opgehangen. In de keuken hangt ook al een lamp en de twee badkamers zijn voorzien van een spiegel.



Toos is 's middags thuis gebleven bij de kindjes en ik ben op pad gegaan voor schroeven, ventilators en de vergeten glasplaten voor de eettafel. Grappig hoe je met zo weinig Spaanse taalkennis je toch duidelijk kunt maken. Woordjes die ik vandaag geleerd heb: pijas (schroeven) vidrios (glas) armellas (schroefgat).

Zonnetje: 26 graden
Eten: spaghetti
foto's: Eefje als malebenja, oprijlaan van onze wijk, bij de belastingdienst (kentekenplaten)

1 opmerking:

Ralph zei

Ola...
Wat ziet die wijk er gezellig uit zeg...
Helemaal niet verkeerd....

Liefs ralph