maandag 16 februari 2009

Nuestra semana pasado

Nou het temperatuurtje begint hier aardig omhoog te klimmen. Inmiddels mogen we toch gaan praten over tropische temperaturen. De ventilatoren draaien inmiddels op volle kracht en we hebben al 3 avonden voor het slapen gaan de airco op Eefje kamer aangedaan, zodat haar kamer eventjes een beetje afkoelt.
Deze week hebben we ook de rekening van de electriciteit gekregen. Houd je vast deze kosten maar liefs 177 pesos voor 2 maanden (dat is omgerekend nog geen 10 euro's).

Vorige week zondag onze oude buren van Playacar op bezoek gehad. Dit zijn Canadezen die eveneens overwegen om voor een langere tijd in Playa te komen wonen. Ik heb ze een minitour door Playa gegeven en we hebben lekker taart met een bakkie koffie gedaan.
Afgelopen vrijdag is onze goed bevrienden buurman naar Mexico DF vertrokken om volgende maand naar Canada te vertrekken. Om eerlijk te zijn hadden we het allebei toch wel moeilijk met het afscheid nemen van hem. In 2 maanden tijd was hij een goede vriend geworden die we best zullen missen. Eefje vond het ook erg vervelend om weer van iemand afscheid te moeten nemen.

Vandaag met ik met Eefje naar Casa de cultural geweest. Dit is een cultureel huis waar ik met Eefje op dansles wilde gaan. Vanochtend is Norma samen met ons gegaan om als tolk te spelen. Er werd ons gezegd dat er 's middags Jazz dans (moderne dans) was voor kleintje. NOu ik vanmiddag weer terug met Eefje, maar geen dans te bekennen. Waren ze vergeten te zeggen dat er niet genoeg kindjes waren en dat dit kwartaal het Jazz dansen was afgelast. Eefje helemaal teleurgesteld, dus hebben we maar thuis even de volumeknop van de radio omhoog gezet en daar staan dansen als gekken.

Afgelopen zaterdag is mijn maestra komen bbq samen met haar gezin. Was erg gezellig, alleen drie van zo'n actieve kleintjes tussen 2 en 4 jaar is toch wel erg druk. Haar man is trouwens een Zwitser die hier in het toerisme werkt.

Gisteren zijn we met Eric en NOrma naar Paamul gegaan en hebben daar weer lekker liggen chillen. O via een forum van wereldwijzer wist ik dat er in Paamul nog een Nederlander woont dus daar zijn we nog even gedag gaan zeggen. Waarschijnlijk komt hij binnenkort ook nog even op de koffie.

Inmiddels zijn we weer aan het klussen geslagen en hebben we de muur van Eefjes speelhoek knal blauw geverfd.

Nou dat was het weer
Hastalapasta

Geen opmerkingen: