woensdag 29 juli 2009

Weekendje Isla Holbox

Hola,

Hier weer eens een berichtje vanuit het verre en altijd warme Mexico.
Afgelopen weekend zijn we naar Isla Holbox geweest waar we met walvis haaien gezwommen hebben.
Het was echt geweldig, die beesten zijn groooot. De grootste die ze daar tot nu toe gezien hebben was zo'n 12 meter lang. De twee die wij gezien hebben waren rond de 3 tot 5 meter lang. Ik ben zelf niet gaan zwemmen, maar Dion, Eric en NOrma wel en ze konden tot zo'n 2 meter afstand bij hem/haar komen. Het was wel een nadeel dat de walvis ontzettend snel was dus je moest flink door zwemmen om hem/haar bij te houden.
We zijn 's ochtend om 8 uur vertrokken en waren 's middags om 15.00. De meiden hebben zich prima gedragen op de boot (klein vissersbootje). Eefje vond vooral de dolfijnen erg leuk om te zien (als ze boven het water zijn kan Eefje ze zien en als ze onder het water zijn kan Eefje ze niet zien) . Daarnaast hebben we nog een ontzettend grote pijlstaartrog gezien die erg grappig aan het zwemmen was (moeilijk om uit te leggen).
Isla Holbox was ook weer een heel ander Mexico dan dat wij gewend zijn. De straten bestonden alleen uit zandweggetjes en op het hele eiland (34 km als je er omheen loopt) reden alleen maar golfkarretjes.

Nou dat was het weer eventjes
Toedeledokie
WInny

Geen opmerkingen: