maandag 18 mei 2009

Bacalar

Afgelopen weekend naar Bacalar geweest (voor degene die het wilt opzoeken dit ligt een stukje boven Chetumal in het zuiden van Quintana Roo (provincie waar wij wonen)). Bacalar wordt het "meer van de 7 kleuren blauw genoemd" en inderdaad blauw was het meer. Het was een heerlijke plek om te zitten en hebben volop genoten van de rust en de natuur. Vanuit Bacalar zijn we naar de ruines van ChicannĂ¡ geweest (meestal heb ik niet zoveel met ruines, omdat ik ze best allemaal op elkaar vind lijken, maar deze waren toch wel mooi. Er was heel veel bewaard gebleven van de details in de ruines en details dat vind ik juist wel mooi). O deze plek ligt zo'n 150 kilometer verder landinwaarts en ligt aan de MEX186 (autoweg). VAnuit ChicannĂ¡ hebben we nog geprobeerd om naar de tempels van Calakmul te gaan, maar toen begon het toch al laat te worden en we moesten nog eens 2 uur terugrijden. O de toch naar Bacalar duurde iets meer dan 4 uur. Dicht bij Calakmul hebben nog heerlijk gegeten in een exclusief restaurant midden in de jungle. Heel even hebben we nog overwogen om daar te overnachten, maar we vonden de terugreis van meer dan 6 uur op maandag dan toch wel erg lang. 'S avonds zijn we dan toch gewoon weer naar Bacalar gegaan en hebben daar een ander hotel genomen als de eerste nacht (dit om de plaatselijke economie een beetje te stimuleren, want die Mexicanen hebben het toch wel zwaar op dit moment- komt geen toerist meer deze kant op). Het hotel (eigenlijk was het geen hotel, maar verhuurde ze een aantal huisjes) van de tweede nacht was hartstikke leuk en wordt zeker weten op onze tocht naar Palenque en Sint Christobal ook aan gedaan (ons plan is om in de maand juni zo'n twee weken hier rond te gaan reizen).

Op de terugweg naar Playa kregen we zo'n 40 kilometer voor Felipe Carrillo Puerto een lekke band. Gelukkig hadden we alle gereedschap aan boord en hebben we de noodband kunnen gebruiken. In Felipe Carrillo Puerto hebben we voor zo'n 60 euro's een nieuwe band erop laten leggen (was binnen 10 minuten geregeld).

O wat trouwens ook nog leuk was, is dat wij, als officieel geregistreerde migranten, gratis toegang krijgen tot alle tempelplaatsen in Mexico (op zondag helemaal gratis en door de weeks tot 80% korting).
Ik zal de komende week nog eens een paar foto's op de site zetten van dit weekend.

Over twee weken willen we naar een all-inclusive hotel gaan, aangezien deze nu hun prijzen met zo'n 50 tot 80% verlaagd hebben. Op dit moment is de hele toeristenindustrie alleen nog maar gericht op de inwoners van Quintana Roo en daar gaan we dus even lekker van mee genieten.
Aanstaande zaterdag gaan Dion en ik uiteten en blijven de meiden bij een meid van 20 jaar die onze naast-naast-naast-naast buren is. Zij wil graag wat geld verdienen en is de afgelopen week de hele buurt rond gegaan om aan te geven dat zij doet babysitten.

Dat was het weer even zo
hasta pronto
WInny

1 opmerking:

Charlot zei

Leuk zeg, dat jullie zoveel van het land bekijken. Ik vond alles idd ook erg veel op elkaar lijken, maar sommigen springer er echt uit. palenque is supergaaf, en dat meer waar jullie geweest zijn, daar zijn we ook geweest. Heel mooi vond ik dat...
Kus en tot gauw..
Super om je even gesproken te hebben...nu is het aftellen hahahaha