zondag 24 mei 2009

regentijd begonnen

Het is wel te merken dat de regentijd is begonnen. Afgelopen week hebben we al 3 serieuze regenbuien gehad. Van vrijdag op zaterdag heeft het zo hard geregend dat er tot zondagochtend nog plassen water op de wegen stonden (met 35-36 graden warmte verdamp hier alles super snel). We hadden buiten nog een glas staan en daar is toch zeker zo'n 5 centimeter water in gevallen en dat is toch best veel. Helaas hebben we ook 's nachts zo'n 2 uur niet kunnen slapen, omdat het weer ons uit de slaap hield. De flitsen van het onweer kwamen echt om de 2 seconden en het leek dat ook wel een discotheek (nog nooooooit zoveel onweersflitsen gezien). GElukkig kwam het onweer niet echt dicht blij maar bleef het een constante stroom van gedonder.
Het is nu wel echt heel er drukkend warm. Heel anders als voorheen.

Vandaag zijn we met 2 bevriende stellen naar het strand geweest en hebben daar heen heerlijke luie zondag gehad. Gisteren zijn Dion en ik gaan uiteten en heeft Cynthia een meid die in onze wijk woont op de kids gelet (deze lagen wel al in bed).

Afgelopen week de gastank laten komen (laatste keer was toen mijn ouders hier waren) en we hoefde maar 400 pesos te betalen (dat is minder dan 25 euro p 2 maanden tijd).

Feestjes:
De feestjes die hier worden gehouden voor de verjaardag van een kind zijn echt belachelijk groot. Toen we in Bacalar waren was er zo'n feest in de zaak waar wij zijn gaan eten. Het meisje dat jarig was was 7 geworden en liep als sprookjesprinses rond (echt in zo'n megajurk). Er waren wel 80 mensen op de verjaardag en de tafel met kado's waren enorm. Er was muziek, enorme taart, cadeau bij het afscheid nemen en noem maar op hoe gek het kan (springkussen, googelaars, clowns, etc. etc.)
Arme Eefje zal het volgende maand toch moeten doen met een taartje en een leuke piƱata (en natuurlijk nog een leuk kado)

Nou dat was het even zo
Groeten en tot volgende week

Geen opmerkingen: