zondag 26 april 2009

Merida

Vrijdag zijn we samen met Mark en Emily vertrokken.
Na een tocht van 4 uur kwamen we aan in Merida.
Onderweg hadden we wel nog even wat stress over de benzine, aangezien er op de
route zeker pas naar 200 kilometer een benzinestation was.
Hier in Merida is het tegen de 40 graden, maar toch nog goed uit te houden.
Merida is een echte Spaanse stad met schitterende gebouwen. Het is wel erg druk (veel mensen en veel verkeer). De stoepen zijn maar zo'n metertje (als het al een meter is) breed en dat maakt het moeilijk om met de kinderwagen door de grote massa mensen te lopen.
Gisteren zijn we naar een markt geweest, waar we ons de ogen hebben uitgekeken. Het was echt zo'n kleine bazaarmarkt waar je alles kreeg (ongelooflijk druk, stank van dode beesten, donker en heel veel kleuren). In deze enorme stad zijn maar erg weinig toeristen en vooral geen toeristen met kleine kinderen. Eefje en Veerle krijgen dan ook regelmatig aandacht. Vandaag is er een of ander musicale markt die hier elke zondag is. Mark en Emily pakken vanavond de bus naar St. Cristobal (Chiapas- busreis van 14 uur) en wij blijven nog een nachtje hier en vertrekken morgen naar huis.
Voor de mensen die Mexico gaan bezoeken raad ik ze zeker aan om Merida te bezoeken (voor een dag of 2). De stad heeft veel cultuur te bieden die nog niet beinvloed is door enorme massas toeristen. Het hotel waar we zitten heet Dolores Alba en is prima. We betalen 450 pesos per nacht en 50 pesos voor het ontbijt. Qua prijzen verschilt het toch niet echt zoveel als Playa (natuurlijk zijn de hotels wel duurder in Playa, maar zaken als kleren, servies, etc. etc. is hetzelfde).

Nou ga er eens mee stoppen. Gaan die meiden eens onder de douch duwen en dan lekker ontbijten.
Ps in Mexico Stad is een griepvirus uitgebroken waarvoor de meiden aanstaande maandag al gevaccineerd worden (opa's en oma's niet druk maken)

Tot de volgende keer
O we hebben vorige week woensdag onze fm3 ondertekend en zullen deze deze week krijgen nadat we de legeskosten bij de bank ontvangen hebben. Vanaf die tijd zijn we dus echt inwoners van Mexico.

Geen opmerkingen: