donderdag 16 april 2009

Petrona die nu Patty heet

Hallo allemaal,

Met Petrona, het nieuwe kindermeisje, gaat het prima. Haar naam is inmiddels wel verandert naar Patty, omdat ze zo in haar eigen taal heet (ze spreekt chutsjil- de taal van Chiapas). Het is wel wennen om zo iemand in huis te hebben. Allerdaagse dingen zijn zo nieuw voor haar. Gisteren gingen we fallitas de pollo eten (dit is gemarineerd kippenvlees-super lekker) en toen ging Patty dus die kip afwassen. Er zat allemaal van dat rare gele spul op (de mostard marinade). 's Middags begrepen we ook dat ze geen bed of hangmat in haar palapas heeft. Ze slaapt gewoon op de stenen vloer. Omdat wij twee opblaasbare bedden hebben, hebben we haar gisteren een meegegeven (en blij dat ze was). Vanochtend zei ze dat ze super goed geslapen had. Normaal werd ze vaak wakker, omdat ze dan pijn aan haar heup of rug kreeg, maar vanacht had ze in een keer doorgeslapen tot 7.00.
Gisteren ging ik eten maken voor Veerle met de blender. Dat was toch ook reuze nieuw voor haar. Vanochtend vroeg ik haar om wat was in de machine te doen en toen vroeg ze hoeveel water ze erin moest doen (ze wilde dus met een emmer water in de machine gaan doen). Toen ik liet zien dat er vanzelf water in de machine kwam was haar vraag hoe ze het water eruit moest halen (ook dit gaat automatisch)(grote ogen van verwondering).
Vandaag ga ik samen met haar macaroni maken. Van spagetthi, macaroni en lasagna heeft ze ook nog nooit gehoord. Ze eet trouwens wel goed, maar thuis heeft ze ook geen mogelijkheid om te koken (thuis eet ze alleen tortillas met gefrituurde bonensaus- dit hoef je niet op te warmen). Gek eigenlijk hoe vanzelf sprekend ik het vind dat iemand weet waar Holland ligt en nog vanzelfsprekender waar Europa ligt. Patty weet nog niet eens dat amerika haar buurland is.
Het nadeel dat alles zo nieuw voor haar is, is dat we alles voor moeten doen en het dus veel tijd kost (gelukkig is het wel een ontzettend lief mens en moeten we vaak lachen met alles wat anders gaat).

Morgen gaat Dion nogmaals naar de immigratie. Als het goed is zou nu alles in orde moeten zijn en krijgen we binnenkort ons interview (gesprekje waarom we in Mexico willen blijven).
Volgende week komt mijn broer en staat er op de planning om een aantal daagjes (4) op reis te gaan.

O, ja en met de Telmex (de telefoon die we al 4 maanden geleden zouden krijgen) is het ook nog een leuk verhaal. Nu blijkt dus dat ze vergeten zijn om kabels te leggen naar de woonhuizen. Voorgisteren was het een gevecht tussen de aannemer en de mensen van Telmex wie die kabels ging leggen. Inmiddels zijn de mensen van de aannemer aan de slag en wordt er bedrading gelegd in de straat (wat een gedoe zeg en uiteindelijk heeft onze buurvrouw het moeten regelen. Zij heeft letterlijk de mensen van Telmex naar de aannemer gebracht en heeft gezegd en nu regel het maar).

Nou dat was het weer even
Tot snel

2 opmerkingen:

Unknown zei

hoi mensen,

wij hebben jullie een tijdje niet gevolgd, maar nu hebben we dat ingehaald. Wat voor leuke foto's en wat een lief kind. Prachtig verhaal over dat kindermeisje en de wasmachine, je kunt zoiets niet verzinnen, het is met recht een andere wereld. Wij wensen jullie allamaal het allerbeste. Groetjes van Hélène en Hans

Charlot zei

oh wat een giller allemaal.....volgens mij brnget het wel wat leven in de brouwerij..
Hier alles heel goed...dikke kus en hopelijk tot spreeks ofzo...