zaterdag 11 april 2009

Petrona

Hallo allemaal,

Nou jullie zullen het al raden, maar na 1 week hebben we al een nieuw kindermeisje. Lucia belde vorige week zondag op of het ook goed was om de komende week op maandag, woensdag en vrijdag te werken. Eigenlijk kwam ons dat niet zo goed uit, maar voor een keer was het niet zo erg. Maandag ochtend om 9.00 was is met Norma bij de immigratie en gaat de telefoon. Het was Lucia. Ze kon vandaag niet komen omdat ze haar dochter naar het busstation moest brengen (wel erg late inval als je om 9.00 moet beginnen met werken). Op woensdag is ze wel geweest, maar toen bleek dus dat ze op dinsdag en donderdag ander werk had aangenomen. Omdat Eefje op dins,woens en donderdag naar school gaat werd het erg moeilijk om met Lucia nog iets te kunnen regelen. Ze zou gisteren wel nog komen werken, maar toen ik haar ging ophalen bleek dit dus ook niet meer het geval. Wel had ze een vriendin geregeld die bij ons zou kunnen werken op dins, woens en donderdag. DEze vriendin is dus Petrona en zij is gisteren bij ons begonnen. Erg leuke vrouw (van mijn leeftijd, maar ze lijkt veeeeeeel ouder) en een stuk opener en gezelliger naar de kindjes (ze zingt en danst met Eefje dus dat zit wel goed). Nu maar hopen dat ze voor een lange tijd bij ons gaat blijven.

Donderdag hebben we paaseieren gezocht omdat ik ervan overtuigd was dat het donderdag al pasen was. Er is veel anders in Mexico, maar toch valt hier pasen ook gewoon op de zondag en maandag (oeps). Donderdag had Eefje vrij en vandaar dat ik dacht dat het pasen was. We hadden vrienden uitgenodigd en die vonden het ook al vreemd dat we zo vroeg eieren gingen verstoppen. 's Middags rond 13.00 kwam ik er achter dat het gewoon witte donderdag was.

De rest gaat alles zijn gangetje hier. Vorige week hebben we nog een bureau en een printer gekocht en zitten we nu op dins, woens en donderdag op Eefjes kamer te werken. Ik heb ook nog de kamers van de meiden geverfd, maar helaas is de groene kleur toch iets te licht (hierdoor zie je bijna niet dat de muur geverfd is).
Kwam pasen hebben we hier niet veel anders meegemaakt, omdat we niet naar de processie zijn gaan kijken. Gisteren trok er wel een processie door de stad, maar we hadden geen zin en tijd om te gaan kijken.

VOordat de stroom uitvalt van mijn laptop
Hastalapast y hasta proxima vez

Winny

1 opmerking:

Ralph zei

Hey luitjes...
Blijft tocj leuk jullie avontiren te lezen....wat zitten jullie toch ver weg...

het mooie weer begint...en ik mis het leuke tuin of buiten zitten wel met jullie..
Hier was het vandaag 26 graden....broodjes mee en naar de kinderboerderij geweest..heerlijk.

Leuk de verhalen over oma die om 9.00 aan het bier wil...en de paaseier zoektochten op witte donderdag.

Tot snel weer

Gr ralph