maandag 27 april 2009

griepvirus

Inmiddels begint het griepvirus bij ons toch ook iets meer aandacht te krijgen.
In heel Mexico worden de scholen gesloten, wat betekent dat Eefje de komende week ook niet naar school gaat. Morgen krijgen we een vaccinatie voor het virus, maar eigenlijk hebben ze nog niet de juiste vaccinatie ervoor.
We zouden vandaag de vaccinatie krijgen, maar Norma wilde toch nog een dag wachten, met de verwachting dat de vaccinatie van morgen een stuk beter zou zijn (we wachten af).
Verder gaat het allemaal prima hier. VAndaag zijn we terug gereden van Merida naar Playa en zijn we door 2 bosbrandjes gereden. In deze periode ontstaan er heel veel bosbranden hier, omdat het gewoon te warm is voor de natuur. Toen we afgelopen vrijdag met Mark en Emily richting Merida vertrokken hadden we wel al veel afgebranden plekken gezien, maar vandaag zijn we echt door de rookwolken gereden en vloog er een blushelikopter over ons heen. De weg was niet afgezet, dus het zal niet zo gevaarlijk geweest zijn. De rookwolken waren ook nog niet zo dik dat we dachten dat het onverantwoord zou zijn om er doorheen te rijden.
Gisterenavond zijn we in Merida naar de Grand Plaza geweest, waar elke zondag een markt is (met muziek). Het park stond vol met kraampjes waar je kleding, kettings, hoeden, etc. kon kopen. Natuurlijk waren er ook weer genoeg eettentjes.
Met de meiden is het dit weekend ontzettend goed gegaan, wat ons de mogelijkheid geeft om toch eens vaker een langweekend weg te gaan. De volgende plaats die we willen bezoeken wordt waarschijnlijk Chetumal.

Nou dat was het weer even.
Dus allemaal geen zorgen maken het gaat goed met ons.

Morgen gaan we toch ook maar iets extras in huis halen, want we hoorden vanuit NL dat er in Mexico City al gehamsterd wordt (je weet maar nooit hoe gek het hier gaat worden).

Geen opmerkingen: